En julberättelse

Hur har du det i julstöket? Är allt klart? Eller du kanske inte bryr dig så mycket kring allt ståhej inför julen?

I vilket fall så tänker jag att i denna fredagsblogg så här dan före dan före dopparedan så tycker jag att det kan vara på sin plats med en lite julberättelse. Jag hittade en berättelse från förr, då tomten inte var den tomten som vi har idag, utan en liten varelse so, fanns ute på bondgårdarna som beskyddare. Man kan nästan kalla den här berättelsen för lite av en julfräckis. Håll till godo, hoppas att du tycker den är kul:

Något helt annat

Lite allvar får det ändå bli; eller en reflektion till förra veckans inlägg, då jag skrev om stress. Häromdagen fick jag vidarebefordrat en länk till ett intressant inlägg om stress.

Inlägget handlar om stress och hur vi kan leda ett framväxande företag och ändå må bra. I texten ges 5 superskills för att klara stress och ständiga förändringar.

När jag läser detta blir jag glad för att jag har förmånen att arbeta med de verktyg som rekommenderas från forskare.

I utvecklingsprogrammet Personligt Mästerskap, hjälper vi våra deltagare att hantera inte bara stress utan vi tittar även på värderingar, självkännedom, inre ledarskap och hur vi kan påverka sinnestillstånd.

Och extra glad blir jag när jag läser om storytelling. Den texten får jag allt lov att citera:

” Så tränar du upp förmågan: Via storytelling. Vad är vår berättelse, varför är det här viktigt? Alla ledare måste bli bättre på att kommunicera syfte, mål och visioner – varför finns vi som organisation? Det är en av de viktigaste förmågorna idag, för att komma framåt och skapa förutsättningar för sig själv och anställda att må bra.”

Än en gång vill jag varmt önska dig en riktigt go JUL, precis så som DU vill ha den