Få succé med positivt tillstånd

succé med positivt tillstånd

Att se till att ha ett positivt tillstånd när du gör din presentation är troligen det absolut viktigaste för att du skall lyckas. John Grinder, en av NLP teknikens grundare lär ha sagt ”problemet är inte problemet, det är tillståndet som är problemet”. Visst ligger det en hel del i det. Testa bara att lösa ett problem samtidigt som du sänker huvudet och funderar på en massa tråkigheter.

Så får du succé med positivt tillstånd

Okey, du behöver öva, träna och förbereda dig. Men utan ett positivt tillstånd så blir det garanterat inte speciellt bra. Däremot kan ett positivt tillstånd förbättra och stärka något som annars hade varit mediokert. Men, tränar du dina kommunikationsredskap (kropp, röst och tal) och har svaren på dina 3 V-frågor (Vem, vad, varför) och dessutom ser till att ha ett positivt tillstånd. Ja, då kan jag nästan garantera att din presentation blir en succé.

Men hur gör du för att få ett positivt tillstånd när du känner dig nervös, stressad eller deppig?

Gardinövningen positivt tillstånd

Denna övning känner du säker du igen om du brukar läsa min blogg eller har gått någon av mina kurser. Den handlar helt enkelt om fenomenet att kropp och knopp hör ihop.

Vill du göra övningen ännu kraftfullare så

Testa excellenskedjan

Excellenskedjan kommer från NLP tekniken och innehåller fyra steg

  1. Andas.
    Tag ett djupt lugnt andetag med näsan och känn hur du slappnar av
  2. Fysiologi. Här kommer gardinövningen. Se till att ha en öppen och rak hållning och le. Du kan förstärka det hela med att lyfta blicken.
  3. Tillstånd (summan av det hela). Peppa dig själv genom att tänka på något positivt, kanske ett minne. Eller varför inte säg till dig själv det du skulle säga till någon du tycker om som du vill peppa.
  4. Ditt agerande (Performance)

Tips: Titta in på NLP Sveriges hemsida och lär mer.

Är du medlem i NLP föreningen (kostar endast 400kr/år) så kan du titta på Patrik Larssons mycket eminenta webinar där han talar om new code och förklarar just excellenskedjan på ett utmärkt sätt.

Vill du ha min hjälp så tveka inte att kontakta mig. Varför inte boka en coachingtimme online. Just nu under november månad  2020, kostar en timme endast 990Kr inkl. moms.