Konsten att se ljuset i tunneln

Att kunna se ljuset i mörkret tror jag är viktigare än någonsin just nu. För någon vecka sedan lyssnade jag på Petter Stordalen som pratade på vår onlinebaserade höstkonferens i Företagarna. Han sa några viktiga ord som verkligen fastnade hos mig. Han sa: ”Det är inte pessimisterna utan optimisterna som bygger framgångarna”. Hotellbranschen är ju verkligen en bransch som blivit drabbad i dessa pandemitider och då är det ju naturligt att fastna i mörkret och kanske till och med ge upp. Men Petter menade att det ändå hela tiden gäller att se framåt och tro på att det kommer att bli bättre. Att fånga den där ljusglimten där framme i den mörka tunneln. Det är då du kan bli kreativ och hitta nya lösningar.

Ljuset i tunneln konsten att se ljuset

Det handlar naturligtvis inte om att negligera faran eller att bara blunda och låtsas som att den inte finns. Det handlar istället om att stötta och hjälpa varandra. Idag läste jag en artikel i vår lokaltidning, Ystads Allehanda om tre företag, alla med gästboende, i den lilla byn Örum här på Österlen. Traditionellt skulle man kunna se dem som konkurrenter men istället för att konkurrera med varandra , hjälps de åt.

Att hjälpas åt och stötta varandra tror jag är extra viktigt för att kunna se ljusstrimman därframme.

Vår kommunikation och konsten att se ljuset

konsten att kommunicera service inom vården

Tre sätt som påverka ditt sinnestillstånd

Det är så lätt att halka in i ett negativt språkbruk när vi befinner oss i svåra situationer. Men om du använder negativa ord så påverkar det också ditt ”mindset”. Dina ord påverkar dina tankar och dina känslor, vilka i sin tur påverkar ditt tillstånd. Därför är det så viktigt att vi tränar oss i att se ljuset och stötta varandra för att  kunna klara av svårigheter.

Nu skall vi hålla distans och avstånd till varandra. Desto viktigare när vi ses och pratar, att det inte bara blir ”gnäll”. Visst behöver vi lasta av oss tunga tankar. Men kom ihåg att inte låta det bli en negativ spiral. Avsluta med något positivt.

På bilden ser du vad som påverkar vårt tillstånd; vad vi tänker mentalt, vad vi emotionellt känner och så vårt fysiska beteende. Om att påverka ditt tillstånd kan du läsa mer här.