Kroppsspråkets påverkan för din utveckling

I veckan hade jag förmånen att få lyssna på en av de verkligt stora inom NLP, Robert Dilts. Robert talade om nästa generations NLP och vad det betyder. En mycket spännande föreläsning med en spännande föreläsare.

Det som kanske fångade mig mest var hur han beskrev hur viktigt det är att öppna upp för det som sker utanför egot och vår eget intellekt. Det är i mötet mellan människor som det händer. När vi öppnar upp för det som händer mellan oss och låter oss influeras, ja, det är då det stora kan hända.

Kroppsspråkets betydelse

Du som brukar läsa min blogg, lyssnat eller gått någon av mina kurser känner säkert igen min ”gardinövning”.

öppna dina gardiner och hjälp ditt kroppsspråk

öppna dina gardiner och hjälp ditt kroppsspråk

En övning som jag första gången fick lära mig då jag skulle träna min sångteknik. När jag så en dag kände mig riktigt miserabel men tänkte att jag ändå måste öva min ”sångläxa” så upptäckte jag kroppsspråkets mirakulösa effekt. Jag ställde mig framför spegeln och gjorde övningen, det dröjde inte länge förrän de där deprimerande tankarna var borta och jag kände mig betydligt starkare, gladare och säkrare. Jag upptäckte att bara genom att ändra hållning så ändrade jag också mitt ”mind”, min känsla. Kropp och knopp hör ihop!

COACH state

På sin föreläsning pratade Dilts om The COACH State. En coachande hållning innebär att du öppnar upp din kropp, speciellt från magen. coachstateDu öppnar också upp din uppmärksamhet och blir medveten om din omgivning. Han jämförde detta med The CRACH State som blockerar oss. CRACH State

 

 

 

 

1+1=3

Det här betyder alltså att om vi vill utvecklas inom våra företag, familjen eller vad det än må vara så behöver vi öppna upp för omvärlden och för varandra, 1+1= mer än 2.

Men om jag är en ”ensamvarg” då?

Precis när jag skriver detta så kom jag att tänka på en mycket god vän som gärna vill arbeta för sig själv och som fungerar mycket väl på så sätt. Jag tror att detta med att öppna upp för omvärlden inte alls behöver betyda 100% av din tid, ”då blir man ju tokig”. Vi fungerar olika, en del funkar bäst i sammanhang med andra och en del behöver mer ensamtid. Men när vi möts så bör vi trycka på ”nyfikenhetsknappen” och öppna upp, det ger även energi till ensamvargen att ta med in i sin lya. Eller vad tror du?

Härlig helg!

Ceciliasignatur