Kroppsspråket talar
Ditt kroppsspråk talar

Vad säger kroppsspråket?

Ditt kroppsspråk talar!

Många är säkerligen inte medvetna om hur mycket deras kroppsspråk talar. Om du tittar på bilden ovan, så även om vi inte vet vad guvernör Patrick säger så får vi ändå en hel del tankar bara genom att titta på personerna runt omkring. Eller vad tänker du?

Kroppen talar även när du inte säger något kroppsspråket talar

Så även om du är helt tyst så talar ditt kroppsspråk. Och du behöver inte ens röra på dig, kroppsspråket talar ändå. Bara genom din hållning, hur du står eller sitter, berättar du en hel del. Så många gånger som jag har lyssnat på två personer som tillsammans håller en föreläsning, och hur den som då är tyst börjar ”slappna av” titta åt sidan eller ner i marken. Allt det påverkar även vårt lyssnande till den som talar.

Visst kan det vara skönt att få koppla av emellan det du skall säga. Kanske du vill titta ner i dina papper för att påminna dig om vad din nästa punkt är?  Men så länge du är synlig för andra så var medveten om vad du signalerar. Många gånger blir dessa signaler starkare än den som talar.

 

Förstärk varandra med  kroppsspråket Kroppsspråket taalr

Mitt tips om ni är två eller fler som tillsammans gör en föreläsning, är att hjälpa varandra med ett aktivt kroppsspråk. Bara genom att titta på den som talar gör att du förstärker det din kollega säger. Det behöver inte, och skall heller inte, vara några stora gester eller rörelser (fokus skall ju ligga på den som talar),  bara att du riktar din uppmärksamhet till den som talar gör att du hjälper till och förstärker. Vill du hjälpa ytterligare så kan du också passa på att ha lite uppmärksamhet på publiken, då kan du bli länken mellan den som talar och de som lyssnar.

Här kan du läsa mer om hur du kan träna ditt kroppsspråk

Lycka till med att träna ditt kroppsspråk