Mingel och möten
mingel och möten

Mingel och möten med Företagarna

Just nu i skrivande stund är jag på Företagarnas stora fest och firande av årets Företagare. Det blir en massa mingel, nya spännande möten och glada återseenden. Detta får mig att tänka på just mingel och möten.

Att möta nya människor, utbyta tankar och idéer är verkligen en krydda i livet tycker jag. Men jag vet också att för en hel del människor kan det till och med upplevas både stressande och nästan ångestfyllt. Där för så vill jag denna vecka dela med mig av några tips och tankar hur du som tycker det är jobbigt eller du som vill bli bättre minglare kan tänka.

Mingel och möten – 3 tips

1. Ställ in rätt ”mindset”

Mitt första råd är att ställa in rätt attityd, ”mindset”. Ett bra mindset kan vara nyfikenhet. Var nyfiken på de människor som du kommer att träffa. Människor älskar att prata om sig själva är du nyfiken på dem så kommer de garanterat att vilja prata med dig. Dessutom kommer du troligen också att kunna bli berikad med nya spännande insikter.
Börja arbeta med ditt positiva nyfikna tillstånd innan du går på träffen. Det kan du göra med hjälp av dina tankar eller kanske musik som får dig på gott humör. Kom också ihåg att ta hjälp av ditt kroppsspråk som påverkar både det du signalerar och hur du känner dig.

2. Våga ta kontakt

Ibland kan det kännas som om människor klonar ihop sig i sina egna små bubblor och det är svårt att få kontakt. Men var inte rädd för att visa ditt intresse och ta kontakt. Ett knep är att ställa sig bredvid och följa med lyssnande i samtalet. Efter en stund så brukar iallafall någon i gruppen vända sig till dig. Gör de inte det så är det bara att gå vidare. Kom ihåg att det inte är fel på dig! Just dessa människor är bara alltför upptagna av varandra.

3. Varför är du där?

Vad vill du få ut av minglet? Det finns ju en mängd olika sorters mingel och möten. Några är till för att träffas och ha roligt tillsammans andra för att göra affärer och knyta nya kontakter. Skall du på en tillställning där du vill knyta affärskontakter så skulle jag rekommendera att du förbereder dig. Gärna genom att få en deltagarlista. Då kan du i förväg bestämma vilka du vill ha kontakt med och lägga upp en strategi för mötet.

I tidigare blogginlägg kan du läsa fler tips för mingel och möten.

Lycka till och