Låt din passion lysa i din presentation

Att våga använda sin passion i sin presentation är något många känner sig obekväma med. Men faktum är att om du vågar visa vem du är och våga låta din passion lysa i din presentation så får du betydligt större chans att nå ut och nå fram med det du vill förmedla.

Våga visa din passion i din presentation

Allt för många hakar upp sig på att orden skall vara rätt. Vi lägger ner massor av tid till att formulera orden som vi vill säga. Det skall vara rätt  ordval, rätt uppbyggnad och rätt sammansatt. Men utan hjärta och passion så faller lätt den där fina formuleringen platt. Det blir stolpigt och stelt och vi som lyssnar tappar intresset och hör inte dina fina ord.

Men den som vågar visa sin passion, den fångar oss. Passionen kan till och med överbrygga om du glömmer bort en formulering eller något som du planerat att säga.

Din passion ger energi till din presentation

Om du våga visa din passion så kommer den att ge både dig och dina åhörare energi. Och energi är något som engagerar och får dina åhörare att vilja lyssna. Och visst är det också roligare för dig som talare att känna energi och passion när du talar.

Men hur gör du då för att visa din passion?

Någon slags passion för det du vill förmedla har du säkert, eller hur? För varför vill du annars förmedla budskapet? Så se till att ställa dig frågan, VARFÖR, varför och varför? Gör det flera gånger tills du verkligen hittar kärnan bakom dina ord. Det är den kraften du bör lyfta fram. Om du sedan glömmer något ord så var det troligen inte så viktigt. Det är ditt Varför som är det viktiga.

”Träna så att du kan glömma”

Jag brukar säga till mina kursdeltagare att de skall träna så att de kan glömma. Och med det menar jag att du skall känna dig så trygg med det du vill förmedla så att du helt och hållet kan koncentrera dig på din publik och det du vill förmedla. Om du känner dig osäker så är det inte lätt att visa någon form av passion. Då går all energi åt att ”bara komma ihåg” och försöka ”göra rätt”.

Bli inspirerad och få hjälp

Med dagens teknik är det lätt att få hjälp. På min YouTube kanal har jag runt 100 filmer som kan ge dig inspiration. Du kan också anlita mig för personlig coachning

Lycka till med din passion i din presentation 🥰