Våga tala 2019

Ditt nyårslöfte –  Våga tala 2019?

Så är 2018 snart till ända och vi blickar fram mot ett nytt oskrivet 2019. Många av oss har både önskningar och löften inför det nya året. Och jag vet att många, många  har som högsta önskan att våga tala – att göra sin röst hörd. Jovisst de vanligaste nyårslöften/önskningarna är väl att gå ned i vikt, sluta röka etc. Men ändå så är en av våra vanligaste fobier, just att tala inför många människor. En fobi som kan vara mycket smärtsam att bära och som går att bota. Dessutom behöver det inte vara betingat med en massa obehag eller avsaknad utan på rätt sätt kan det bli riktigt kul. Och känslan när du tagit dig över tröskeln är helt makalöst fantastisk. Så tillhör du en av alla de som skulle önska att du vore bättre på att göra din röst hörd så varför inte passa på att göra 2019 till året då du ställde dig inför en skara människor och gjorde din röst hörd?

Nedan skall du få några första tips från mig dessutom bjuder jag på min prova på webbkurs Våga tala. Denna minivariant som är helt kostnadsfri kommer endast att vara tillgänglig januari ut. Hela kursen kan du köpa som BAS variant för endast 550 Kr inkl moms, vill du sedan lägga till coachning och support kan du lätt uppgradera till Guld och Silvernivå.

För Miniversion (gratis) klicka här (här hittar du även guldnivå)    För BAS (550Skr) Klicka här

Befinner du dig i trakterna av Lund och vill gå en kurs IRL, rekommenderar jag min öppna kurs i presentationsteknik och storytelling

3 Bra tips att Våga tala

1. Tänk inte inte

Det vanligaste felet de flesta gör är att tänka: ”nu skall jag inte bli nervös”. Men vad tänker du då på? Jo du tänker på nervositet och hur det känns. Tänk istället tvärtom t ex. jag är exalterad eller det här skall bli kul eller kanske nu skall jag berätta något viktigt.
Kom också ihåg att en liten uns av nervositet är bara bra. Det ger dig adrenalin att vara på hugget.

2. Andas

När vi blir nervösa så spänner vi oss lätt. Då stryper vi till andningen. Andningen hjälper dig att slappna av och bli klar i tankarna. Så ta en pust av välbehag ibland. Det lättar upp.

3. Tillåt dig att ta en paus då och då.

Många som känner sig nervösa vill gärna snabba på (så det hela går över så snabbt som möjligt). Träna dig att istället sakta ner tempot. Kommer du av dig så ta bara en paus och kika på dina anteckningar (låt dem gärna ligga en bit bort på ett bord så får du också en välbehövlig promenad). Det hjälper även dina åhörare att hinna smälta och ta till sig ditt budskap.

Stort LYCKA TILL!

Kurs i presentationsteknik i Lund 16 och 30 januari samt 13 februari

Och ett riktigt gott Talarår!

Gott Nytt År!