Unik presentation, vad är det?

Många av de som kommer till mig för att träna presentationsteknik, vill bli unika. De vill inte vara som alla andra utan de vill kunna sticka ut så att publiken kommer ihåg dem.

Men vad är unik presentation?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Unika är vi ju alla mer eller mindre. Faran i att sträva efter att vara unik är att det så lätt blir konstlat och tillgjort. Som med så mycket annat skulle jag vilja påstå att det handlar om att förenkla. Det svåra är just det enkla.

Hitta och vårda din unika personlighet

Visst kan du skapa något unikt genom att göra annorlunda grepp i din presentation. Du kan spela ut med ditt kroppsspråk, leka med rösten, kanske klä dig i uppseendeväckande kläder. Är målet endast att skapa uppseende och att du blir ihågkommen så kan du i stort sett göra vad som helst. Men vill du att ditt budskap skall nå ut och tas emot på det sätt som du önskar, så är inte det ett sätt som jag rekommenderar.

Bättre är att hitta och bli vän med din unika personlighet. Att våga visa den du är, och känna trygghet i det, är det absolut bästa sättet att få andra att lyssna. Då skapar du också en trygghet och en tillit till din publik.

Men hur hittar du då din unika personlighet?

Kanske du undrar?  Jag vill mena, att det viktigaste är att inse att en personlighet aldrig sitter i en dålig hållning eller knarrig röst. Inte heller i talskräck eller annan rädsla. Även en introvert person kan hitta sin styrka och på så sätt till och med tycka om att tala inför andra. Allt handlar om övning, övning som steg för steg ger säkerhet. En talare som känner sig trygg med sig själv kan också bjuda på sig själv. Jag brukar ofta jämföra en talare med en musiker, du är själva instrumentet. För att instrumentet skall låta bra så behöver musikern träna på ackord, fingerfärdighet, skalor etc. Du behöver träna din röst, ditt kroppsspråk och få det att passa in i din unika personlighet. Då först kan du göra en unik presentation som når fram.

Nytt år och nya utmaningar unik presentation

Nu har vi snart avverkat en vecka av vårt nya decennium. Kanske du har satt upp personliga mål för året? Kanske har du en dröm om att få stå där på estraden och känna den härliga känslan av att alla lyssnar till dig. Att du når ut med ditt budskap och kan göra skillnad?

Låt mig få hjälpa dig

Att få hjälpa människor att hitta sin unika presentation är något jag verkligen brinner för. Ja, det är just den känslan när jag märker att du har hittat ”det där” som gör min arbetsglädje. Du kan anlita mig via webben, personligen eller varför inte en kombination.

och god fortsättning på vårt nya decennium