Kroppsspråk och sinnestillstånd

Sinnestillstånd

Vårt sinnestillstånd består av tre delar: tanke, känsla och fysisk handling.sinnestillstand

Vi befinner oss hela tiden i någon form av sinnestillstånd och ibland kan det variera mycket snabbt. Plötsligt händer det något och blixtsnabbt befinner vi oss i ett helt annat sinnestillstånd. Ibland hamnar vi i ett sinnestillstånd som grabbar tag i oss, liksom klistrar sig fast och blir svår att komma ur. Vi kan lätt tro att vi är ”fångade” av ett sinnestillstånd och det är något som vi inte kan göra så mycket åt. Men du kan själv träna dig i att välja sinnestillstånd. Om du vill förändra ditt sinnestillstånd så behöver du förändra någon av dessa tre delar delar.

Välj ditt sinnestillstånd

Om du tränar dig i att kunna förändra någon av dessa delar så kan du också själv välja vilket sinnestillstånd du vill ha. Det betyder alltså att om du råkar ut för något som påverkar dig negativt och du hamnar i ett negativt sinnestillstånd, kanske stress, ilska eller ledsenhet så kan du hjälpa dig själv att hitta ett nytt och för dig bättre sinnestillstånd.

Enklast är att förändra kroppsspråket

Den enklaste delen att förändra är handlingen, dvs kroppsspråket. Jag har tidigare skrivit om att kropp och knopp hör ihop. Kroppen påverkar hur du tänker och känner och vise versa. Testa själv genom att tänka på något dystert och försätt dig i ett negativt tillstånd. Hur känns det, hur påverkar det kroppen? Förändra sedan din kroppshållning genom att sträcka på ryggen, lyft armarna och titta upp. Hur känns det nu? Det är mycket svårt att tänka dystra tankar med blicken upp, prova själv skall du se. bedjande

forumteater

Ingalillforelaser

 

 

 

 

 

 

Musik och sinnestillstånd

Du har säkert något minne till någon låt som du lyssnat på och som gör dig glad, lugn eller upprymd. Musik är också ett utmärkt sätt att försätta sig i ett bra sinnestillstånd. Och kombon kropp och musik är ju ”outstanding”. Kanske därför så många gillar att dansa? Ikväll skall jag på fest. Vi skall fira Årets Företagare i Simrishamns kommun, då blir det både glada skratt, god mat och glad musik. Allt för ett gott sinnestillstånd.

Härlig helg!

Ceciliasignatur

Valkommentillforelasning